Amatérští kuchaři zahajují přípravu těch nejvybranějších dobrot. Nabízet je budou už tuto sobotu 19. května návštěvníkům ostravského Restaurant Day v centru města. Prostory pro servírování jim propůjčí vybrané podniky. Novinkou třinácté mezinárodní oslavy jídla a poctivého domácího kuchtění bude i venkovní relax zóna s doprovodným programem.
Restaurant Day stojí na myšlence, že si v předem daný den může kdokoliv otevřít svou restauraci. Milovníci vaření tak získávají prostor k seberealizaci. Ostravský Restaurant Day jde ještě o kousek dál a propojuje amatérské kuchaře se zavedenými profesionály. Kuchaři své menu doma připraví a následně jej nabízejí v některém z ostravských podniků.
Koukněte na mapku, ať víte, které podniky v Restaurant Day jedou s námi.
Kromě amatérů se tentokrát zúčastní i osm poloprofesionálů v rámci projektu „Vyrostl jsem díky Restaurant Day“. Víte třeba, že v Ostravě důvěrně známé Buchty v zástěře před dvěma lety začínaly právě na Restaurant Day? Podobně jsou na tom místa podniky Pelmeški, SPOT nebo limonádová královna OktarÍna TR.
Užijte si váš oblíbený kuchařský orienťák. Nabídka je tentokrát hodně pestrá. Budou polévky, speciality z Indie, Vietnamu, Ruska, Číny či Finska, oblíbené burgery a masová jídla, spousta sladkostí, kávy a dalších nápojů. Akce vypukne v 10 hodin dopoledne a potrvá tak dlouho, dokud ze stolů nezmizí všechno nabízené jídlo.
Velkou novinkou je odpočinková zóna, kterou najdete na Havlíčkově nábřeží před klubem Dock. Lesní školka Vrabčí hnízdo nabídne zábavu pro děti a kolem poledne vystoupí také ostravská kapela s příznačným názvem Ginger Chocolate.