• Domů
  • Všehochuť
  • Restaurant Day
    • Blog
    • Registrace
    • Informace
    • Bejvávalo
  • Recenze
  • O mně
    • Můj příběh
    • O Gastronautce
    • K čemu jsem dobrá?
  • Kontakt
  • Domů
  • Všehochuť
  • Restaurant Day
    • Blog
    • Registrace
    • Informace
    • Bejvávalo
  • Recenze
  • O mně
    • Můj příběh
    • O Gastronautce
    • K čemu jsem dobrá?
  • Kontakt

Jak chutná Brno v červenci 2016

2.7.2016

K večernímu posezení příjemně poslouží bistro Soul Brno. Cílem bylo dobře a rychle se najíst a vydat se užívat si noční Brno. Mám trochu pocit, že jsem nemohla krásy Soulu docenit naplno, vše se odehrálo v cuku letu. Nicméně můžu se vyjádřit alespoň k tomu málu, co mi zkřížilo cestu. Prostředí i obsluha byla milá. Všechno klapalo a svižně odsýpalo. Jídlo bylo fajn, něco mi chutnalo víc, něco méně. Moc mě potěšili moji spolustolovníci, hráli se mnou moji oblíbenou hru. Každý jsme si z nabídky objednali jiné jídlo, a pak jsme vzájemně ochutnávali. Taky se vám často stává, že jídlo toho druhého vám tak nějak jede víc?

Druhý den ráno mě vůně čerstvého ovoce a zeleniny zahnala na brněnský Zelňák. Tamní farmářské trhy se rozléhají na celém náměstíčku. Nemít na zádech už tak těžký batoh a před sebou ještě pár kilometrů procházek, rozhodně tu nakoupím na nejedno vaření. Zdravý rozum nakonec zvítězil a já si nakonec odnesla jen bohatou snídani. Farmářské trhy už naštěstí doputovaly i do Ostravy, ty největší probíhají asi u obchodního centra Futurum od dubna do prosince. Neříkám, že jsou bůhvíjaké, ale jsou a to se u nás v Ostravě tak nějak počítá. Oproti těm v Brně mi na nich prozatím chybí ti opravdoví farmáři, kteří mají ještě při prodeji za nehty hlínu a nabízí skutečně jen svoje produkty, a to i na úkor omezené nabídky.

Maliny a broskve u mě vyhrály, můj kamarád navíc vybral bagel z místního bistra MY FOOD. Myslím, že si pochutnal, nicméně v kavárně U Černého stromu prý máme bagely lepší, což mě jako zarytého vlastence hodně potěšilo. Zatímco se jeho bagel rozpékal a připravovalo se nám kafe, já stihla vše svým okem prozkoumat. MY FOOD na Zelném trhu je dvoupatrový market s dobrým jídlem. Mé srdce zaplesalo především nad nabídkou zboží značky aMust, kterou jednoznačně doporučuji k vyzkoušení. Zatím jsem zdaleka všechny produkty neochutnala, ale co mýma rukama prošlo, bylo opravdu skvělé. Tady rozhodně nesáhnete vedle. Jo a ještě něco, ať vás ani nenapadne ze Zelňáku odejít bez toho, aniž byste ochutnali Božský kopeček.

Po krátké procházce přišel opět hlad. Když jsem plánovala, kde chci jíst, Cafe Morgal bylo jasná volba. Až doposud jsem si většinou při návštěvě Brna pochutnávala v Bistru Franz. Ale protože změna je život a protože Cafe Morgal je mladší bráška Bistra Franz, bez ostychu jsem se do krásného a stylového prostředí Místodržitelského paláce vypravila na pozdní sobotní oběd. Každý den tu mají unikátní menu, u mě v sobotu zvítězila foccacia s olivami, které byly naložené v bylinkovém nálevu, a hovězí líčka na bílém víně. Do krabičky jsem si nechala zabalit čokoládový dezert s mořskou solí od Kokina. Toto malé brněnské cukrářství bylo založeno už v roce 2010, pamatuje ještě má studentská léta na vysoké škole. Jsem moc ráda, že právě onen čoko dortík přežil už šest let a Kokino  jej stále nabízejí mimo jiné v Cafe Morgal.

 

Kam v Brně dál? Někdy v mezičase nebo cestou na vlakové nádraží jsem ještě stihla ochutnat limonádu v Bajkazylu a kavárně Podnebi a filtr na led v Melounovém cukru. Za ony podniky bych dala klidně ruku do ohně, takže testujte dle libosti.

Přeji vám tedy příjemné cestování a ochutnávání. Pokud do Brna vyrazíte na více než jedno odpoledne, koukněte třeba na web holek Samé dobré věci. Tyto rodilé Brňačky dobrými tipy na svém blogu rozhodně nešetří.

Sdílet

Všehochuť

  • O gastronautce

    Gastronautka

    Gastronautka chtěla být celé dětství kosmonautem. Jen si prostě našla kluka, začala mu z lásky vařit, protože láska prochází žaludkem. Později se s tím klukem rozešli, ale ona už u sporáku zůstala zaseklá. A tak vaří a vaří tam za sedmero těžebními věžemi až dodnes. Když zrovna nevaří, organizuje gastro akce v Ostravě nebo obráží podniky a píše, jak se jí tam líbilo a jak jí chutnalo.

  • Štítky

    blog brunch brunchustromu cestování lifestory marakéš maroko ostrava ostravacity ostrava city recenze restaurantday restaurantdayostrava snidanesblizuje travelling vanoce velikonoce
  • Odběr novinek

  • Sledujte Gastronautku



  • Oblíbené články

    • P(h)olévku pro všechny!
      31.1.2017
    • Važte si chleba, bez něho je lidem zle
      16.1.2018
    • Jak chutná Brno v červenci 2016
      2.7.2016
  • Kontaktujte nás

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  • Sledujte Gastronautku

  • Partneři

    PixelwritersGetWeb.czOstrava

© Copyright 2016 Gastronautka.cz