• Domů
  • Všehochuť
  • Restaurant Day
    • Blog
    • Registrace
    • Informace
    • Bejvávalo
  • Recenze
  • O mně
    • Můj příběh
    • O Gastronautce
    • K čemu jsem dobrá?
  • Kontakt
  • Domů
  • Všehochuť
  • Restaurant Day
    • Blog
    • Registrace
    • Informace
    • Bejvávalo
  • Recenze
  • O mně
    • Můj příběh
    • O Gastronautce
    • K čemu jsem dobrá?
  • Kontakt

Jubilejní desítka je za námi!

15.11.2016

V neděli 13.11. jsme do nového dne vykročili pravou nohou. Chápejte, ta pravá noha byla pro jistotu. Nejsme sice přehnaně pověrčiví, ale tušili jsme, že by se nám to mohlo během dne nejednou hodit. Ten den byl pro nás vyjímečný. Ten den jsme velebili nemalé výročí. Ten den jsme oslavovali desáté jubilejní vydání Restaurant Day v Ostravě. 

Vše vypuklo už před jedenáctou dopolední. Před Cooltourem zaparkovali Mental Café se skvělou kávou ostravské pražírny Laura Coffee a foodtrack Jirky a Veroniky. Jejich menu vonělo a chutnalo po zvěřině. Kdokoli tedy přišel do Cooltouru už na rozjezd a povídání o kuchařce Sladká první republika, nestrádal.

Kdo z vás si koupil od Kristiny kuchařku s osobním věnováním? Já ano! A né jednu. Kristina je neskutečně milá mladá dáma, která umí nejen péct a psát. Mě zaujala především svojí úctou ke každému, kdo k ní přistoupil. Téměř celý den povídala o svém poslání, podepisovala své kuchařky a nešetřila ani osobním věnováním. Tak třeba do té mé popřála celému projektu Restaurant Day Ostrava mnoho vydařených vydání. Kristinu můžete sledovat i dál, doporučujeme hlavně její facebookový profil Retrovaření, kde vás zaplaví informacemi ze vzpomínkových knih pamětníků, z dějin všednodennosti a folkloristiky a v neposlední řadě i z dobového tisku. Kdo by nechtěl vařit a péct jako naše prabába, že ano. Na rozjezd fungovala také kavárna a probíhala výstava prostřených stolů, do které se zapojil Láskočas, Kosí sestry, M&DE design a pak samozřejmě celá rychlá rota našeho oranizačního týmu. Všem ze srdce moc děkujeme.

Samotný Restaurant Day vypukl v pravé poledne. V první hodince jsme odzkoušeli nový formát „první sousto“. Jak jen vám vysvětlit, o co vlastně šlo? Třeba takto! Patříte mezi vášnivé lyžaře? Pak jistě znáte zvyk “první stopy”. Ten skvělý pocit, když jako první profrčíte sjezdovkou a zahájíte sezónu. Stejně skvělý pocit vám mohlo přinést naše “první sousto”. Jen pár desítek z vás jsme na hodinku pustili mezi kuchtíky a vy ste si mohli vychutnat všechny dobroty bez front. Tento vstup byl zpoplatněn a díky vám jsme z něj pokryli náklady, které se vážou na organizaci. Zároveň vám dopřál vskutku pohodlné zážitky. Naše věrná fanynka Vesna nám zpětně napsala: „S přáteli u stolu jsme si to užili jako nikdy předtím. Příště bychom zaplatili i víc, třeba za prostírání a digestiv.“

V jednu hodinu jsme prostor otevřeli všem. Ano, v tu chvíli to byl trochu masakr. Ať se jen nechlubíme pozitivními reakcemi, máme tu také jednu od Alana: „Doufám, že příští RD už bude zase v restauracích, absolutně nezvládnuté v malém prostoru, postradající kouzlo lokálních restaurací. Přetékající koše, přetopený a přelidněný prostor, kde se vařilo, nedostatek prostoru pro diskuzi. Desátý ročník byl pro mě zklamáním. Vše zachránili perfektní kuchaři a jejich skvělé výrobky!“

Končili jsme okolo páté odpolední plni dojmů a skvělého jídla. Námitky a připomínky si bereme k srdci. A v únoru se těšíme opět na jezenou. Zase o krok chutnější, lákavější, a vy snad hladovější. 😉

 

restaurantdayrestaurantdayostrava
Sdílet

Blog Restaurant Day

Může se vám také líbit

18.5.2019 > Restaurant Day v paláci
19.3.2019
Amatérští kuchaři žhaví plotny. Blíží se další Restaurant Day.
18.5.2018
Jak se věci mají, aneb Restaurant Day XI. klepe na dveře
19.5.2017
  • O gastronautce

    Gastronautka

    Gastronautka chtěla být celé dětství kosmonautem. Jen si prostě našla kluka, začala mu z lásky vařit, protože láska prochází žaludkem. Později se s tím klukem rozešli, ale ona už u sporáku zůstala zaseklá. A tak vaří a vaří tam za sedmero těžebními věžemi až dodnes. Když zrovna nevaří, organizuje gastro akce v Ostravě nebo obráží podniky a píše, jak se jí tam líbilo a jak jí chutnalo.

  • Štítky

    blog brunch brunchustromu cestování lifestory marakéš maroko ostrava ostravacity ostrava city recenze restaurantday restaurantdayostrava snidanesblizuje travelling vanoce velikonoce
  • Odběr novinek

  • Sledujte Gastronautku



  • Oblíbené články

    • P(h)olévku pro všechny!
      31.1.2017
    • Važte si chleba, bez něho je lidem zle
      16.1.2018
    • Jak chutná Brno v červenci 2016
      2.7.2016
  • Kontaktujte nás

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  • Sledujte Gastronautku

  • Partneři

    PixelwritersGetWeb.czOstrava

© Copyright 2016 Gastronautka.cz