• Domů
  • Všehochuť
  • Restaurant Day
    • Blog
    • Registrace
    • Informace
    • Bejvávalo
  • Recenze
  • O mně
    • Můj příběh
    • O Gastronautce
    • K čemu jsem dobrá?
  • Kontakt
  • Domů
  • Všehochuť
  • Restaurant Day
    • Blog
    • Registrace
    • Informace
    • Bejvávalo
  • Recenze
  • O mně
    • Můj příběh
    • O Gastronautce
    • K čemu jsem dobrá?
  • Kontakt

Pho Bo pro Dobré ráno a lepší den

11.11.2016

Celý příběh se začal odehrávat jednoho sychravého dne v autě mojí kamarádky, která mimochodem velmi dobře vaří a pracuje na projektu Boule za ušima. Jedeme spolu na workshop komunikace na sociálních sítích, protože obě chceme být vidět, povídáme si, jak jinak než o jídle, když jí začne zvonit telefon. Volají ji z České televize, že by je potěšilo, kdyby dorazila do studiové kuchyně. Eva pro přehlšel práce odmítá. V tu chvíli slyším, jak se produkční ptá: „Za chvíli bude Restaurant Day, že?“ A Evka odpovídá: „Ano, bude. A Jitřenka zrovna sedí vedle mě, tak se rovnou domluvte.“ Telefon mám najednou u ucha já a domlouváme, kdy do telky naopak půjde Restaurant Day.

Jsem trochu posera, a tak se dávám do hledání parťáka, s kterým se do televize vypravím. Mám ideální představu, a tak telefonuji Báře. Vím, že jde na Restaurant Day poprvé, vím, že miluje asijskou kuchyni a vím, že žije ve Dvoře Králové. Telefon zvedá Karolína. První fail je na světě, když jsme spolu mluvily poprvé, špatně jsem si její jméno uložila. Nakonec si přece jen plácneme. Stávají se z nás kamarádky na facebooku a vymýšlíme, co budeme v televizi vařit. Potkáváme se poprvé na živo den před živým vysíláním. Dáme si společně limonádu, vše naplánujeme. Obě se tak trochu divíme, že jsme si sedly na první dobrou.

Další den se potkáváme ve čtyři hodiny ráno. Jasně si rozdělujeme role. Karol je opravdu zkušená kuchařka, takže otázky, které se vztahují k jídlu padají na její hlavu, já naopak budu prezentovat Restaurant Day. Tak se koukněte, my se samozřejmě tetelíme radostí, že má Restaurant Day Ostrava svoji „televizní show“, a to celkem ve čtyřech vstupech, které postupně venujeme přípravě excelentní Pho Bo polévky, jarním závitkům, čaji Masala a sezamovým sušenkám.

A na závěr mě ještě napadá, vypsat pár vychytávek, které jsem si ze společného ráno s Karol odnesla.

  1. Dobrá Pho Bo je hlavně o dobrém vývaru nejlépe z morkových kostí a koření. V pánvi na sucho opékáme přepůlenou červenou cibuli spolu s celou skořicí, kardamomem a badyánem. Doba opékání končí ve chvíli, kdy je cibule téměř černá. Rozvoněné koření, cibule, zázvor a kořínky čerstvého koriandru se pak vaří společně s vývarem.
  2. Tajné ingredience na omáčku, která skvěle sedí k vietnamským závitkům: pět lžic vietnamské rybí omáčky, dvě lžíce octa, dvě lžíce cukru, tři stroužky česneku nakrájené na plátky a hrnek horké vody.
  3. Netřeba si kupovat směs na Masalu, můžete si ji vyrobit doma v poměru, které vám sedne na míru. Experimentujte s zázvorem, hřebíčkem, kardamomem, skořicí, citrónovou kúrou a bílým pepřem.
  4. Láska prochází žaludkem. Já si tu holku prostě zamilovala a doufám, že jsme se ve studiu neviděly naposledy.

 

bloglifestoryrestaurantdayrestaurantdayostrava
Sdílet

Blog Restaurant Day

Může se vám také líbit

18.5.2019 > Restaurant Day v paláci
19.3.2019
Amatérští kuchaři žhaví plotny. Blíží se další Restaurant Day.
18.5.2018
Važte si chleba, bez něho je lidem zle
16.1.2018
  • O gastronautce

    Gastronautka

    Gastronautka chtěla být celé dětství kosmonautem. Jen si prostě našla kluka, začala mu z lásky vařit, protože láska prochází žaludkem. Později se s tím klukem rozešli, ale ona už u sporáku zůstala zaseklá. A tak vaří a vaří tam za sedmero těžebními věžemi až dodnes. Když zrovna nevaří, organizuje gastro akce v Ostravě nebo obráží podniky a píše, jak se jí tam líbilo a jak jí chutnalo.

  • Štítky

    blog brunch brunchustromu cestování lifestory marakéš maroko ostrava ostravacity ostrava city recenze restaurantday restaurantdayostrava snidanesblizuje travelling vanoce velikonoce
  • Odběr novinek

  • Sledujte Gastronautku



  • Oblíbené články

    • P(h)olévku pro všechny!
      31.1.2017
    • Važte si chleba, bez něho je lidem zle
      16.1.2018
    • Jak chutná Brno v červenci 2016
      2.7.2016
  • Kontaktujte nás

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  • Sledujte Gastronautku

  • Partneři

    PixelwritersGetWeb.czOstrava

© Copyright 2016 Gastronautka.cz